петак, 23. мај 2014.

Restoran Kalimero

Nikako, nikome, ne bih preporučio da konkuriše za posao u restoranu Kalimero u Čačku. Oko mesec dana sam radio u ovom objektu u užasnim uslovima, sa jako lošim kolegama, kod gazde koji nema milosti prema zaposlenima i vrši stalni pritisak na njih. Kao što rekoh, osoblje je vrlo čudno, svako svakom radi iza leđa, dvolično, sa željom da kolegi napakosti. Ono što mogu reći je da se za tih mesec dana izdešavalo dosta neprijatnih situacija kako od strane zaposlenih, tako i od strane neuračunljivog gazde. Već na razgovoru za posao primetili bi da gazdi nešto fali, a u to se uverite kada radite duže.
On vas ceo dan posmatra na lap topu, jer je kompletan objekat pod kamerama, a one služe da gazda non stop prati vaš rad i koliko god se trudili reći će da ne radite dovoljno i da on nije zadovoljan.
Pauze nema, zabranjeno je pojesti nešto što želite, pogotovo je zabranjeno pojesti nešto sa roštilja, samo radite kao rob. Često radite prekovremeno, u nekim situacijama i CEO DAN! Telefon ne smete izvaditi na radnom mestu.
Što je najgore u ovom objektu jeste MOBING, starije kolege maltretiraju vas, gazda maltretira SVE! Svoj bes iskaljuje na radnicima, izviče se koliko ima glasa i preti kako će šamarati radnika. čupati uši i sl.
Plata za probni rad, koji traje mesec dana, iznosi oko 15 hiljada dinara. Kasnila je petnaestak dana, ali sam hvala bogu isplaćen za rad koji ne bih nikome poželeo, a sigurno da ovakvih slučajeva ima na stotine u našoj zemlji, zato čuvajte se i NIKADA nemojte trpeti mobing.

3 коментара: